Aké má mesto Trenčín plány s historickou budovou Župného domu na námestí?


Foto: Aké má mesto Trenčín plány s historickou budovou Župného domu na námestí? Foto: archív mesto Trenčín

V bývalom Župnom dome na Mierovom námestí, ktorý patrí mestu Trenčín, sídli Trenčianske múzeum. Informovalo o tom mesto Trenčín na svojich stránkach s tým, že múzeum sa má do konca januára 2024 na nevyhnutný čas vysťahovať. Mesto má totiž v tejto budove naplánované rekonštrukčné práce.

„Pôjde o výmenu elektroinštalácie, sanáciu vlhkosti, opravu trhlín muriva, rekonštrukciu krovu a strechy a zväčšenie obytného priestoru v podkroví. Na tieto investície má mesto vyčlenených v rámci projektu Európske hlavné mesto kultúry 2026 sumu 6,8 milióna eur z eurofondov, pri 8 percentnej spoluúčasti mesta. Ak z tejto sumy nejaké peniaze zostanú, je možné, že ich radnica investuje do obnovy nádvoria alebo do fasády budovy,“ upresnila trenčianska samospráva.

Plánované rekonštrukčné práce by sa podľa vyjadrenia mesta mali realizovať v roku 2024 s tým, že po ich ukončení sa počíta s návratom Trenčianskeho múzea späť do bývalého župného domu a okrem múzea sa tu počíta aj s priestormi pre výstavy, workshopy, semináre.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu