Od 1. októbra platí zákaz parkovania na chodníkoch. Aké zmeny pripravilo mesto Trenčín?


Foto: Od 1. októbra platí zákaz parkovania na chodníkoch. Aké zmeny pripravilo mesto Trenčín? Foto: parkovanietrencin.sk

Mesto Trenčín vo štvrtok 28. septembra upozornilo všetkých motoristov, že do platnosti vstupuje zmena zákona o cestnej premávke, ktorá parkovanie na chodníku celoplošne zakazuje s výnimkou vyznačených miest na parkovanie.

Novela zákona platí od nedele 1. októbra, kedy bude parkovanie na chodníku celoplošne zakázané pre všetky motorové vozidlá. Starostlivo si preto zvážte, kde budete parkovať.

V zóne bez zmeny

Pre autá v parkovacej zóne, do ktorej je zaradená veľká časť Trenčína (viac ako 9-tisíc parkovacích miest), nebude zákaz parkovania na chodníku žiadnou novinkou. Zmeny, ktoré prinesie úprava zákona, uplatňuje mesto v zóne s regulovaným parkovaním už od roku 2017.


V parkovacej zóne môže vodič zastaviť a stáť iba na vyznačených parkovacích miestach. Na chodníku sa smie stáť len vtedy, ak je to vyznačené dopravným značením.

V lokalitách mimo parkovacej zóny neplánujeme vo väčšej miere vyznačovať parkovacie miesta na chodníku. Vyznačená bola iba ulica Veľkomoravská s 19-timi miestami. Všeobecne však dávame v Trenčíne prednosť zjednosmerneniu ulíc a vyznačeniu parkovacích miest na komunikácii. Značenie na chodníku považujeme za krajné riešenie,“ vyjadrilo sa mesto na svojej webstránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu