Lillian je jedinou prvovoličkou v najmenšej obci v okrese. Odvolila medzi prvými


Foto: Lillian je jedinou prvovoličkou v najmenšej obci v okrese. Odvolila medzi prvými Foto: Marián Michalko

Lillian Rožánková (18) je v najmenšej obci v okrese Trenčín jedinou prvovoličkou. Petrova Lehota iných mladých ľudí v jej veku nemá. Lillian politická situácia na Slovensku zaujíma a aj preto odvolila medzi prvými. Navyše je aj najmladšou členkou volebnej komisie.

Prvovolička Lillian je presvedčená, že na Slovensku by mohlo byť aj lepšie. To bol tiež dôvod, prečo sa rozhodla ísť voliť. „Ľudia v mojom veku by mali využiť túto možnosť. Ja som na to čakala, kým budem vo veku, kedy budem môcť voliť,“ povedala Lillian.

Petrova Lehota je obec v okrese Trenčín a má len 199 obyvateľov. Tento počet síce každým rokom stúpa, ale zrejme ešte dlho bude najmenšou obcou v okrese. Druhá najmenšia obec má necelých 360 obyvateľov. V Petrovej Lehote volia podľa starostu Radka Rožánka väčšinou starší ľudia a očakávajú volebnú účasť okolo 70 až 75 percent.

Prvovolička je len jedna, imobilných občanov až päť. K tým bude musieť prísť komisia s volebnou urnou. Zatiaľ však nie všetci požiadali o volebnú schránku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu