FOTO: Sršne a osy zamestnávajú dobrovoľných hasičov. S odstraňovaním hniezd bodavého hmyzu majú plné ruky práce


FOTO: Sršne a osy zamestnávajú dobrovoľných hasičov. S odstraňovaním hniezd bodavého hmyzu majú plné ruky práce
Galéria: 12 fotiek
Foto: archív Hasiči Nitrianske Pravno/ DHZO Pobedim

Dobrovoľní hasiči hasia riadne pichľavý problém. Ich výjazdy k neželaným hniezdam bodavého hmyzu sú čoraz častejšie. Do špeciálnych oblekov zabraňujúcich neželanému pobodaniu sa obliekajú takmer každý deň. Hasiči z Nitrianskeho Pravna majú za sebou už niekoľko takýchto zásahov.

„Naša jednotka bola prostredníctvom starostu obce Malinová vyslaná na technický zásah - likvidáciu bodavého hmyzu v obci Malinová,“ informovali na svojich stránkach nitrianskopravnianski hasiči s tým, že hniezdo sršňov sa nachádzalo vo výške 4 metrov nad úrovňou terénu v konštrukcii tribúny futbalového štadiónu v obci Malinová. Ako hasiči ďalej uviedli, hniezdo bolo pomocou insekticídu a mechanicky zlikvidované, jednotka udalosť zdokumentovala, zbalila vecné prostriedky a vrátila sa na základňu.

Bohaté skúsenosti s odstraňovaním hniezd neželaných susedov majú aj pobedimskí dobrovoľní hasiči. Rovnako ako ich kolegovia z opačného konca kraja majú za sebou už množstvo podobných zásahov. Jedným z posledných bolo odstraňovanie hniezda bodavého hmyzu v obchode v obci. „Jednotka Dobrovoľného hasičského zboru obce Pobedim bola požiadaná o likvidáciu bodavého hmyzu v obci Pobedim v obchodnom dome,“ upresnili hasiči na svojich stránkach s tým, že zásah bol opäť úspešný.

Iba deň predtým ratovali pred bodavým hmyzom pobedimskí hasiči majiteľa rodinného domu a jeho deti. „Dňa 21.9.2023 v čase 16:52 hodine sme boli požiadaní o likvidáciu bodavého hmyzu v strome, ktoré ohrozujú deti a majiteľa rodinného domu v obci Podolie Kopanice,“ doplnili hasiči.
 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu