FOTO: Divadlo Púchov usporiadalo veľkolepú oslavu na počesť svojho okrúhleho výročia


FOTO: Divadlo Púchov usporiadalo veľkolepú oslavu na počesť svojho okrúhleho výročia
Galéria: 45 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Púchov - oficiálna stránka

Okrúhle 10. výročie otvorenia Divadla Púchov si v stredu 20. septembra podvečer pripomenuli všetci diváci aj hostia, ktorí prijali pozvanie do veľkej sály divadla. Spoločne tak mohli osláviť jednu dekádu kultúrneho zariadenia v Púchove, ktoré poskytuje množstvo kultúrno-spoločenských podujatí.

V bulletine, ktorý vyšiel v roku 2013 pri príležitosti otvorenia nového divadla, som našla viacero zaujímavých myšlienok, a stislo mi srdce. Hneď som kolegyniam prečítala titulok Máme svoje divadlo,“ priblížila konateľka Púchovskej kultúry, s. r. o. Eva Masláková.

Ako ďalej doplnila druhá konateľka Púchovskej kultúry, s. r. o. Mária Balážová, prvou hrou v novom Divadle Púchov bola inscenácia Pamäť vody. Na pódiu sa počas večera vystriedalo viacero hostí s príhovormi, medzi nimi bola aj dekanka Fakulty priemyselných technológií Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Darina Ondrušová.

Dekanka D. Ondrušová odovzdala konateľkám Púchovskej kultúry, s. r. o. M. Balážovej a E. Maslákovej plaketu s poďakovaním v mene fakulty, rovnako aj primátorke mesta Kataríne Henekovej. Medzi ocenenými boli aj regionálni umelci, ktorí svoje znalosti posúvajú ďalším generáciám.


Každý si pod pojmom Púchovská kultúra predstaví niečo iné, ale je to aj o histórii a predovšetkým o tradíciách, ktoré sa snažíme v Púchove udržiavať. Som hrdá na Púchovskú kultúru v takom prevedení, v akom je teraz,“ doplnila primátorka mesta K. Heneková.


O pestrý kultúrny program sa postarali Malý Lachovček, Detský folklórny súbor Púchovček pod vedením Žanety Littovej. V sprievode Ľudová hudba Váh Púchov zatancovali folkloristi z Folklórny súbor Váh Púchov.

Počas večera sa predstavili aj bývalí členovia Folklórneho súboru Váh (súčasní členovia súboru Váh Srdcom). Večer ďalej pokračoval hudobným vystúpením folkovej kapely zo Žiliny Duo Šantán a večerný program zakončila speváčka Beáta Dubasová.








Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu