FOTO: Kultúrno-kreatívne centrum Hviezda má po otvorení obrovský úspech, chystá preto ďalšie prehliadky


FOTO: Kultúrno-kreatívne centrum Hviezda má po otvorení obrovský úspech, chystá preto ďalšie prehliadky
Galéria: 11 fotiek
Foto: trencin.sk

V piatok 15. septembra si na Dni otvorených dverí mohla verejnosť pozrieť vynovené priestory Kultúrno-kreatívneho centra (KKC) Hviezda. Pre veľký záujem pripravil tím Hviezdy ďalšie komentované prehliadky, a to vo štvrtok 28. septembra, v stredu 4. októbra, vo štvrtok 12. októbra, v stredu 18. októbra a v stredu 1. novembra.

Počas každého spomenutého dňa sa uskutočnia dve prehliadky, prvá o 15:00 hod. a druhá o 16:00 hod. Začiatok prehliadok je vo foyeri KKC Hviezda.

Okrem zrekonštruovaných priestorov uvidíte aj úplné novinky – tanečné štúdio, kreatívne dielne Fablab a Hybridlab, učebňu, ateliéry a galériu, ktorá až do 22. októbra ponúka výstavu s názvom Trenčín sa mení.

Počas prehliadky sa dozviete aj o nových funkciách Hviezdy. Tie súvisia s európskym grantom, ktorý umožnil jej rekonštrukciu. Ďalej dostanete informácie o programoch, ktoré bude Kultúrno-kreatívne centrum Hviezda ponúkať.



Návštevníci prehliadok budú môcť konzultovať možnosti vzdelávania sa a tiež možnosti využitia technológií, ktoré KKC Hviezda ponúka verejnosti vo svojich kreatívnych dielňach.

Vo Fablabe uvidíte napríklad 5-osú a 3-osú CNC frézu, rezací a gravírovací laser, stroj na vákuové formovanie plastu, profesionálny šijací a vyšívací stroj a iné. Hybridlab bude slúžiť ako ateliér vybavený počítačovou technikou na kreatívnu tvorbu a vzdelávanie v oblasti grafiky, audio a video postprodukcie.

Hľadáme skryté talenty a prostredníctvom sieťovania s umelcami, pedagógmi a inovátormi im poskytujeme optimálne podmienky pre rozvoj ich potenciálu,“ dodáva manažér Hviezdy Juraj Benda.

Priestory nového centra budú zároveň pravidelne ponúkať kultúrny program pre všetky vekové skupiny. Bližšie informácie o projekte a workshopoch Hviezdy nájdete na oficiálnej webstránke mesta.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu