Včely sa odvďačili za starostlivosť. V tomto meste sa začne vydávanie medu z mestskej včelnice


Foto: Včely sa odvďačili za starostlivosť. V tomto meste sa začne vydávanie medu z mestskej včelnice Foto: archív mesto Myjava


Na Myjavčanov čaká sladká odmena. Už o niekoľko dní sa začne vydávať med z mestských úľov.  Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin. „Správa majetku mesta Myjava informuje držiteľov medových poukážok, že v októbri im začne vydávať med z mestskej včelnice za rok 2023,“ povedal M. Hrin.

Hovorca mesta ďalej uviedol,  že v tejto sezóne je dostatok medu pre všetkých držiteľov medových poukážok. V ponuke sú štyri druhy medu a spolu ho je až takmer 250 kilogramov.  „Všetok med, ktorý bude vydávaný, je kvalitný pravý včelí med pochádzajúci z myjavskej mestskej včelnice v Turej Lúke,“ ozrejmil M. Hrin.

Med si môžu držitelia medových poukážok vyzdvihnúť v budove Mestského úradu Myjava od pondelka 2. 10. do piatka 6. 10. 2023 v čase od 9.00 do 17.00 hodiny alebo v pondelok 9. 10 a utorok 10. 10. 2023 v čase od 9.00 do 17.00 hodiny. „V prípade individuálnych dohôd si bude možné med vyzdvihnúť podľa dohody so správcom včelnice,“ dodal M. Hrin.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu