Trenčania, navštívte vynovenú Hviezdu a užite si bohatý kultúrny program


Foto: Trenčania, navštívte vynovenú Hviezdu a užite si bohatý kultúrny program Foto: trencin.sk

V piatok 15. septembra si nenechajte ujsť možnosť preskúmať vnútorné priestory bývalého Kina Hviezda po rozsiahlej rekonštrukcii, ktorá ho premenila na moderné kultúrno-kreatívne centrum v Trenčíne.

Dvere nového Kultúrno-kreatívneho centra Hviezda sa pre návštevníkov otvoria v piatok 15. septembra po prvý raz, a to celkom zdarma. Počas Dňa otvorených dverí sa môžete prejsť po vynovených priestoroch v sprievode manažéra Hviezdy Juraja Bendu.

Ak túto šancu využijete, budete môcť vojsť do ateliérov, učební, FabLabu, Tanečnej sály, Kaviarne/Klubu, Veľkej sály, Zrkadlovej sály, ale aj do Galérie s premiérovou výstavou. Komentovaná prehliadka Hviezdy je naplánovaná na 11:00, 13:30, 16:00 a 18:30 hod.,“ uviedlo mesto na svojom oficiálnom webe.


Prvá výstava

Do 22. októbra bude vo Hviezde v priestoroch novej Galérie na 1. poschodí výstava s názvom Trenčín sa mení. Predstavuje 11 projektov, ktoré majú potenciál v najbližších rokoch zmeniť charakter mesta.


Kurátor výstavy Omar Mirza hovorí, že každý z jedenástich panelov ukazuje minulosť, súčasnosť a budúcnosť danej lokality. Súčasťou výstavy bude aj dotyková obrazovka, na ktorej sa budete môcť poprechádzať novým Trenčínom.

Divadelná púť

Popoludní o 15:00 hod. sa v Hviezde predstaví zoskupenie Kapor na scéne a ponúkne divadlo pre deti Robin Hood. Predstavenie Divadla Žihadlo s názvom Udatná posádka je v programe o 17:30 hod.

O 16:30 hod. zahrá počas Dňa otvorených dverí vo Hviezde aj jazzové zoskupenie Paper Moon Trio a Divadelnú púť zavŕši kapela Hudobné združenie o 19:00 hod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu