VIDEO: V nedeľu sa koná finále cyklistických pretekov. Motoristi nielen v Púchove sa musia pripraviť na obmedzenia


Foto: VIDEO: V nedeľu sa koná finále cyklistických pretekov. Motoristi nielen v Púchove sa musia pripraviť na obmedzenia Foto: Facebook/Mesto Púchov, okoloslovenska.com

Už túto nedeľu 17. septembra 2023 sa uskutoční záverečná 5. etapa medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska 2023. Jej 183,5 dlhá trasa odštartuje pri zámku v Hlohovci a povedie cez Sokolovce, Piešťany, Krakovany, Čachtice, Hornú Súču a sedlo Dúbrava, Skalku nad Váhom, Dubnicu nad Váhom, Ilavu, Košecké Podhradie, Belušu, Púchov, Lednické Rovne, Lednicu a naspäť do Púchova.

Predovšetkým v Púchove a okolí sa vodiči musia pripraviť na viaceré dopravné obmedzenia, ktoré potrvajú od skorého rána až do popoludnia. Námestie slobody bude úplne neprejazdné od odbočenia k Stavebnému bytovému družstvu až po výjazd na križovatku pri športovom centre SportAqua od 0:00 hod. do 18:00 hod. V rovnakom čase bude uzavreté aj parkovisko pred VÚB. 

Úplná uzávera ulíc Spojová, Terézie Vansovej, Vajanského a Továrenská v mestskej časti Horné Kočkovce je naplánovaná od 12:45 hod. do približne 14:30 hod. Mesto zároveň vyzýva obyvateľov, aby na týchto cestách počas pretekov neparkovali. Neprejazdný bude aj starý most cez rieku Váh a most na privádzač, a to od 12:45 hod. do cca 15:00 hod. 

 Následne má byť od 12:45 hod. uzavretá doprava na hlavnom ťahu Považská Bystrica – Lednické Rovne, ako aj Nábrežie slobody, Dvory a Námestie slobody. Prejazd medzi Považskou Bystricou a Dohňanmi bude umožnený obojsmerne od kruhovej križovatky pri Tescu smerom k uliciam Okružná a Janka Kráľa. 


Vo všetkých dotknutých úsekoch dôjde v nedeľu k úplnej uzávierke pre akúkoľvek cestnú dopravu. Umožnený bude prechod chodcov a cyklistov, ale výhradne po chodníkoch. „Z týchto dôvodov žiadame účastníkov cestnej premávky o rešpektovanie pokynov usporiadateľov a polície,“ informovalo vedenie mesta v príspevku na sociálnej sieti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu