FOTO: Žiaci aj učitelia museli utiecť zo školy. Obsadili ju hasiči


FOTO: Žiaci aj učitelia museli utiecť zo školy. Obsadili ju hasiči
Galéria: 7 fotiek
Foto: archív Základná škola, Tematínska 2092, Nové Mesto nad Váhom

V stredu dopoludnia sa na Základnej škole na Tematínskej ulici v Novom Meste nad Váhom uskutočnilo previerkové cvičenie hasičov spojené s evakuáciou žiakov i zamestnancov. Požiar mal vzniknúť na druhom poschodí v učebni chémie počas nesprávnej manipulácie s horľavými látkami. Stresový faktor bol naozaj vysoký, no aj napriek tomu sme evakuáciu zvládli,“ opísali zamestnanci školy.


Ako škola na svojich stránkach uviedla, pedagógovia vyviedli žiakov na ihrisko bez ujmy a žiadny žiak ani zamestnanec nemusel byť dohľadávaný hasičmi. „Všetci vzorne poslúchli pokyn na evakuáciu. Obe strany si vyskúšali aké to je náročné, keď sa vyhlási poplach v škole, v ktorej je takmer 700 žiakov a 80 zamestnancov,“ doplnilo vedenie školy.

„Nebudeme klamať, vystrašili sme sa, ale o to viac nám odľahlo, keď sme sa dozvedeli, že ide len o cvičný poplach,“ uviedla škola na záver a hasičom ale i pedagógom adresovala slová vďaky za to, že to zvládli na jednotku. Slovami chvály nešetril podľa vyjadrenia školy ani riaditeľ  novomestských hasičov, ktorý dohliadal na celý priebeh akcie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu