FOTO: Policajti v Partizánskom zaistili veľké množstvo drog. Našli viac ako 3000 dávok


FOTO: Policajti v Partizánskom zaistili veľké množstvo drog. Našli viac ako 3000 dávok
Galéria: 7 fotiek
Foto: Polícia SR-Trenčiansky kraj/mm

Štyridsiatnikovi z Partizánskeho poctivá práce príliš nevoňala. Muž, ktorý bol podľa našich informácií nejaký čas bez práce, núdzou netrpel. Spôsob jeho obživy neunikol pozornosti policajtov v Partizánskom. Tí počas prehliadok okrem vyššej finančnej hotovosti našli niekoľko vreciek vákuovo balenej zelenej sušiny.

Ako upresnila trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová,  expertíznym skúmaním bola zistená prítomnosť účinnej látky tetrahydrokanabinolu, teda sa jednalo o marihuanu. „Zo zaisteného množstva drogy by na základe predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ bolo možné pripraviť minimálne 3050  bežných jednotlivých dávok drogy spôsobilej po aplikácii ovplyvniť psychiku užívateľa,“ doplnila K. Kuzmová.

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne obvinil 42-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu Nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň na obvineného podal podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby,“ ozrejmila trenčianska policajná hovorkyňa s tým, že obvinenému  v prípade dokázania viny, hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

O tom, či obvinený muž poputuje do väzby, alebo si na právoplatný verdikt počká na slobode, rozhodoval v stredu krátko popoludní Okresný súd v Bánovciach nad Bebravou. Sudkyňa rozhodla o väzobnom stíhaní. Ako povedala Andrea Vodičková z Krajského súdu v Trenčíne, dôvodom je obava, že muž by mohol pokračovať v trestnej činnosti.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu