Medzinárodné cyklistické preteky so sebou prinesú obmedzenia, ktoré sa dotknú aj Trenčianskeho kraja


Foto: Medzinárodné cyklistické preteky so sebou prinesú obmedzenia, ktoré sa dotknú aj Trenčianskeho kraja Foto: okoloslovenska.com

V dňoch 13. septembra (streda) až 17. septembra (nedeľa) sa uskutoční na celom území Slovenskej republiky 67. ročník medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Počas prejazdu konvoja cyklistických pretekov bude pre bežnú cestnú premávku trasa pretekov uzatvorená.

Trenčianskym krajom sú vedené nasledovné etapy:

  • 4. etapa – „Prievidza – Nitra“ – dňa 16. septembra (sobota),
  • 5. etapa – „Hlohovec – Púchov“ – dňa 17. septembra (nedeľa).

Uzávierky budú začínať približne 30 minút pred plánovaným príjazdom prvého pretekára a budú končiť po prejazde posledného vozidla konvoja cyklistických pretekov, ktorým je vozidlo Policajného zboru Slovenskej republiky označené šachovnicovou zástavou.

V Púchove dôjde k obmedzeniam v nedeľu 17. septembra už od skorého rána až do popoludnia. Prechod bude umožnený iba pre peších, a to výhradne po chodníkoch. Bližšie informácie o uzávere ciest v Púchove nájdete po kliknutí SEM.

Posledná etapa pretekov tiež povedie cez Nové Mesto nad Váhom. Všetky podrobnosti sa dozviete po kliknutí SEM.



V štartových a cieľových mestách sú uzávierky riešené individuálne, podľa požiadaviek organizátora pretekov, ktorým je Slovenský zväz cyklistiky,“ oznámila dnes (12. septembra) polícia Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti.

S cieľom zaistenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky polícia žiada účastníkov cestnej premávky, aby nejazdili po trase, kadiaľ je vedený cyklistický pretek. Mali by si zvoliť inú trasu alebo počítať so zdržaním.

Zároveň žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky, ako aj samotných návštevníkov športového podujatia o rešpektovanie pokynov usporiadateľov a polície, zvýšenú opatrnosť a vzájomnú ohľaduplnosť,“ pripomína polícia.

Foto: okoloslovenska.com




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu