FOTO: Obyvatelia viacerých kútov Trenčianskeho kraja búrlivo oslavovali a hodovali


FOTO: Obyvatelia viacerých kútov Trenčianskeho kraja búrlivo oslavovali a hodovali
Galéria: 54 fotiek
Foto: tsk.sk

Obyvatelia sa na rôznych miestach Trenčianskeho kraja počas sobotného dňa (9. septembra) zabávali na hodových slávnostiach, oslávili storočnicu či súťažili v hasičskej súťaži.

Okrúhle výročie si počas druhej septembrovej soboty pripomenuli v Dohňanoch v okrese Púchov, storočnicu oslávil miestny dobrovoľný hasičský zbor. V obci Lazany v okrese Prievidza sa obyvatelia aj návštevníci zišli na Lazianskom dni, kde bol pripravený bohatý kultúrny program.

Kúpeľné mesto Bojnice hostilo 6. ročník hasičskej súťaže Železný hasič, v rámci ktorej museli hasiči absolvovať rôzne zásahy, ktoré kládli veľké nároky na ich fyzičku a znalosť pri dodržiavaní správnych postupov.



Táto súťaž dokáže veľmi dobre overiť ich fyzičku a pripravenosť. Chcem všetkým dobrovoľným i profesionálnym hasičom zaželať všetko najlepšie. Veľmi si vážim to, čo robia pre záchranu života, zdravia a majetku,” uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška na oficiálnom webe župy.

V neďalekej obci Nevidzany v okrese Prievidza sa hodovalo počas Nevidzianskych hodových slávností. V programe vystúpil miestny Folklórny súbor Nevidzianka a Ľudová hudba Borovienka.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu