VIDEO: Dve školy Trenčianskeho kraja prešli výraznou obnovou, investícia sa vyšplhala na takmer 2 milióny eur


Foto: VIDEO: Dve školy Trenčianskeho kraja prešli výraznou obnovou, investícia sa vyšplhala na takmer 2 milióny eur
Galéria: 30 fotiek
Foto: tsk.sk

Začiatok septembra sa vždy nesie v znamení návratu školákov do školských lavíc. Postupne však prichádzajú nové trendy nielen vo vzdelávaní, ale aj v športovej príprave, ktorá bude na ďalších dvoch školách v Trenčianskom kraji na oveľa vyššej úrovni.

Prispejú k tomu športoviská, o ktorých rekonštrukciu či výstavbu sa postaral Trenčiansky samosprávny kraj. Gymnazisti v Považskej Bystrici okrem nedávno otvoreného multifunkčného ihriska, môžu svoj športový talent rozvíjať aj v zrekonštruovanej telocvični.

Táto investícia bola v hodnote viac ako 1 milión eur, z toho Fond na podporu športu prispel 60 percentami, zvyšok zaplatila Trenčianska župa zo svojho rozpočtu. Je to telocvičňa s najmodernejším povrchom,“ prezradil trenčiansky župan Jaroslav Baška na oficiálnom webe župy.

Súčasťou obnovy, ktorá začala v auguste minulého roka, bolo aj zateplenie obvodového plášťa, strechy a realizácia kompletného rozvodu vykurovania. To prispeje k energeticky efektívnejšej prevádzke telocvične. Tento rok gymnázium otvára aj novú päťročnú bilingválnu anglicko-slovenskú sekciu.


S nadšením zahájili nový školský rok aj žiaci na púchovskom gymnáziu. Otvorená tam bola nová prístavba telocvične, ktorá zaujme nielen svojím zvláštnym vybavením, ale aj strechou.


Je tu lezecká stena, doskočisko pre atlétov, gymnastická zostava či baletná stena. Čo je na tejto stavbe zaujímavé, je zelená pochôdzna strecha, hydropónia s fotovoltaickým napájaním, veľkoformátové záhony na pestovanie rastlín aj exteriérová učebňa s prestrešením,“ doplnil J. Baška.

Všetko je urobené tak, aby to zapadalo do konceptu Zelenej školy a jej množstva environmentálnych aktivít, ktorými ide táto škola príkladom.

Okrem toho, že je tu ohromné športové využitie, máme tu krásnu terasu aj so zelenými prvkami a učebňou. K mojej veľkej radosti si komplexne dobudovávame toto gymnázium,“ uviedol riaditeľ školy Miroslav Kubičár.

Investícia v hodnote takmer 950-tisíc eur bola hradená zo župného rozpočtu. Práce začali približne v polovici októbra minulého roka. Prístavba je funkčne prepojená s pôvodnou telocvičňou.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu