Policajti z Bánoviec a Partizánskeho riešili 3 kolízie so zverou. Ako sa v takej situácii zachovať?


Foto: Policajti z Bánoviec a Partizánskeho riešili 3 kolízie so zverou. Ako sa v takej situácii zachovať? Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Policajti Okresného dopravného inšpektorátu z Bánoviec nad Bebravou v priebehu necelých 10 minút na ceste prvej triedy I/9 medzi obcami Jerichov a Hradište evidovali 2 dopravné kolízie so zvieratami.

Ďalšiu nehodu medzi lesnou zverou a motorovým vozidlom dokumentovali dopravní policajti z Partizánskeho pri obci Ostratice. Vo všetkých troch prípadoch išlo nakoniec o škodové udalosti, pri ktorých sa žiadna osoba nezranila.

Lesnú zver môžete najčastejšie stretnúť v ranných alebo naopak večerných hodinách. Rizikovými oblasťami sú cesty vedúce cez les, medzi poľami alebo pri vodných tokoch,“ vysvetľuje polícia.


Počas šoférovania preto zvýšte pozornosť a sledujte situáciu nielen na ceste, ale aj v jej blízkosti. Ak pred sebou zbadáte lesnú zver, zatrúbte a brzdite. Neblikajte na ňu, môže totiž zostať v šoku a z miesta sa nepohne.


Polícia Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti radí, aby ste po zrážke so zverou odstavili vozidlo, pokiaľ to stav auta dovoľuje a zapli výstražné svetlá. Následne by ste na cestu mali umiestniť výstražný trojuholník a nezabudnúť na reflexnú vestu.

Bezodkladne volajte na linku polície 158 a počkajte hliadku na mieste. Policajti budú kontaktovať aj príslušné poľovnícke združenie. So zvieraťom nehýbte, ak je zranené, môže vás zraniť. V prípade, že si zviera zoberiete domov, dopúšťate sa trestného činu pytliactva.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu