Víkend v Trenčíne si nenechajte ujsť. Kultúrne leto uzatvorí mestský festival s lákavým programom


Foto: Víkend v Trenčíne si nenechajte ujsť. Kultúrne leto uzatvorí mestský festival s lákavým programom
Galéria: 80 fotiek
Foto: trencin.sk

Od piatka 8. septembra do nedele 10. septembra vás v Trenčíne čaká jarmok spojený s hudbou, tancom, tradičnými jedlami, burčiakom a rodinnými aktivitami v príjemnej atmosfére mestského festivalu, ktorý už tradične uzatvára kultúrne leto v meste. Jarmok je na Mierovom námestí otvorený každý deň od 10:00 hod.

Hlad zaženiete tradičnými grilovanými špecialitami, bude prasiatko, klobásky aj cigánska, párance, langoše, haruľa, metenník i šporheltníky, ba aj tradičné slovenské lievančeky popri klasike akou sú perníčky a štrúdle,“ opisuje mesto na svojej oficiálnej webstránke.


Piatok 8. september

Návštevníci oslávia záver leta v piatok o 18:30 hod. spolu so slovenskou legendou indierocku, a to kapelou Le Payaco. O 20:30 hod. môžete vidieť dvojicu Malalata, ktorá predstaví fúziu balkan beats, gypsy music, reggae a world music.

Sobota 9. septembra

Spolu s jarmokom sa o 10:00 hod. otvorí aj hudobná ponuka na Mierovom námestí a Rodinná zóna v Átriu pod vežou. Predpoludnie spríjemní obľúbená trenčianska dychovka Opatovanka.

Neskôr o 13:30 hod. vystúpia Filip Jánošík & Hotoví Umelci a s dávkou world music plnou úžasnej energie počítajte o 15:30 hod. spolu s Colorful people special edition.


V komponovanom programe folklórnych súborov o 17:30 hod. uvidíte domácich Družbu, Trenčan a Škrupinku spolu s bratislavským súborom Ruthenia. Sobotňajší večer zavŕši o 20:30 hod. speváčka Mária Čírová.

Foto: trencin.sk

V sobotu dopoludnia nájdete v Átriu pod vežou tvorivé dielne Na folklórnu nôtu s Centrom voľného času Trenčín a o 11:00 hod. aj divadelné predstavenie O príšerne krásnej princeznej.

Popoludní od 15:00 hod. do 18:00 hod. môžete v Átriu pod vežou tvoriť s lektormi Neboj sa remesla a o 16:00 hod. sa začne interaktívne predstavenie O Rómeovi a Júlii alebo Výlet do renesancie.

Nedeľa 10. september

O hudobný program sa o 11:00 hod. postará slovenská šansonierka Lucia Bujnová s kapelou. Popoludní o 14:00 hod. zavíta na námestie pražský folklórny súbor Lučinka spolu s trenčianskym Detským folklórnym súborom Radosť, po nich detské folklórne súbory Kornička z Trenčína a Tancovadlo z Piešťan.

O 16:00 hod. sa môžete vybrať do Átria pod vežou, kde so skupinou Normani prebehne vystúpenie Šípková Ruženka alebo paródia pre dospelých a otrlé deti. O 17:00 hod. je naplánovaný záverečný nedeľný koncert – výnimočné a netradičné spojenie Balkansambel a Geišbergovci. Tento nabití víkendový program si preto nenechajte ujsť.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu