FOTO: Kukláči, psovodi, pyrotechnici aj záchranári predviedli v Trenčíne svoje umenie


FOTO: Kukláči, psovodi, pyrotechnici aj záchranári predviedli v Trenčíne svoje umenie
Galéria: 16 fotiek
Foto: Facebook/ RZP, a.s.

V sobotu 2. septembra 2023 pred obchodným domom Laugaricio v Trenčíne sa na podujatí Policajti v akcii verejnosti predstavili všetky zložky integrovaného záchranného systému. Praktické ukážky svojej práce pripravili rozličné oddiely Policajného zboru, ako napríklad kukláči, policajní kynológovia a hipológovia so štvornohými špecialistami, príslušníci jazdnej polície a Pohotovostnej motorizovanej jednotky. Tí spoločne zinscenovali aj dramatický zásah. 

Diváci mohli nahliadnuť do toho, ako vyzerá práca policajných pyrotechnikov alebo kriminalistických technikov, ale aj nechať si odobrať odtlačky prstov či obdivovať z blízka policajnú helikoptéru. Dopravní policajti predviedli technológie, ktoré im denne pomáhajú v činnosti, ako napríklad rýchlostný radar. Záujemcovia si mohli na vlastnej koži vyskúšať simulátor prevrátenia. 

Okrem príslušníkov Policajného zboru sa na akcii predviedli hasiči a posádka rýchlej zdravotnej pomoci aj s ťažkou technikou. Tí ukázali, ako vyzerá zásah v prípade vážneho úrazu. Malí aj veľkí návštevníci sa tiež mohli informovať o možnostiach kariéry v záchranných alebo bezpečnostných zložkách. O hudobný doprovod sa počas slnečného popoludnia starali hudobníci z ministerstva vnútra. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu