FOTO: V Považskej Bystrici vynovili telocvičňu gymnázia, na sídlisku Rozkvet sa zatiaľ rozbieha rekonštrukcia potrubí


FOTO: V Považskej Bystrici vynovili telocvičňu gymnázia, na sídlisku Rozkvet sa zatiaľ rozbieha rekonštrukcia potrubí
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Považská bystrica, Facebook/ Karol Janas - Primátor Mesta Považská Bystrica

Telocvičňa považskobystrického gymnázia prešla v priebehu tohto leta dôkladnou prerábkou. V pondelok 4. septembra 2023 ho spoločne s predstaviteľmi Trenčianskeho samosprávneho kraja navštívil primátor Karol Janas, aby spoločne symbolicky prestrihli pásku zmodernizovaného športoviska.

Do školského kampusu v Strojárenskej štvrti prúdili v posledných rokoch mnohé investície. „Zásadnou rekonštrukciou prešla obchodná akadémia, stredná odborná škola, mesto obnovilo športový areál pri III. základnej škole,“ vymenúva primátor Janas v príspevku na sociálnej sieti. Župa v štvrti postavila aj dve multifunkčné športoviská. 


Ako informuje trenčiansky župan Jaroslav Baška, vynovenie telocvične gymnázia vyšlo na viac ako 1 milión eur. Fond na podporu športu pokryl 60 percent nákladov, zvyšok zaplatila zo svojho rozpočtu Trenčianska župa. Súčasťou rekonštrukcie bolo aj zateplenie a realizácia vykurovacieho obvodu. 


Na neďalekom sídlisku Rozkvet sa medzitým rozbiehajú práce na horúcovodnej prípojke, vodovode a kanalizácii v rámci výstavby nových bytoviek. Stavebný ruch tu odštartoval v utorok 5. septembra 2023. 

Treba sa preto pripraviť na určité dopravné obmedzenia, stavebné činnosti však majú byť rozdelená na tri etapy tak, aby sa v čo najväčšej možnej miere minimalizovalo obmedzenie dopravy počas celej dĺžky realizácie diela. Taktiež bude zablokovaný nevyhnutný počet parkovacích miest. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu