FOTO: Dopravné obmedzenia v Trenčíne: Starý most bez nákladiakov, zmena dopravy pod ním


FOTO: Dopravné obmedzenia v Trenčíne: Starý most bez nákladiakov, zmena dopravy pod ním
Galéria: 5 fotiek
Foto: Polícia SR Trenčiansky kraj

Trenčianski policajti na svojich stránkach upozornili na dopravné obmedzenia v meste pod hradom Matúša Čáka. Tie sa týkajú nákladných áut. Vozidlá s hmotnosťou nad 3,5 tony majú na starý most zakazaný vjazd. 

„V súvislosti s vylúčením nákladnej dopravy zo starého cestného mosta bola zo strany Okresného dopravného inšpektorátu v Trenčíne a mesta Trenčín daná podmienka na zmenu organizácie dopravy na ulici Kniežaťa Pribinu,“ informovala polícia.

Ako ďalej polícia uviedla, predpokladaný nárast dopravy v smere z ulice Hasičskej bol v súčasnosti pre nevyhovujúci stav vyriešený pridaním druhého jazdného pruhu pre priamy smer jazdy, na úkor jedného z dvoch jazdných pruhov priamo v opačnom smere.

„Prípadná tvorba nepriechodnosti v smere jazdy do mesta z Električnej ulice, bude riešená po odsledovaní dopravnej situácie úpravou signálneho plánu cestnej svetelnej signalizácie,“ doplnili policajti.

Mesto Trenčín rovnako potvrdilo, že na základe žiadosti Slovenskej správy ciest bolo osadené dopravné značenie pre zákaz vjazdu všetkým nákladným vozidlám nad 3,5 tony na starý cestný most a  1. septembra 2023, bolo upravené vodorovné dopravné značenie na svetelnej križovatke na Ulici Kniežaťa Pribinu pri Štatistickom úrade Trenčín.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu