Na robotníka pri Bánovciach sa zrútila stena kaplnky. Spod ruín ho vyťahovalo osem hasičov


Foto: Na robotníka pri Bánovciach sa zrútila stena kaplnky. Spod ruín ho vyťahovalo osem hasičov Foto: Facebook/Hasičšký a záchranný zbor

V obci Nedašovce v okrese Bánovce nad Bebravou došlo vo štvrtok 31. augusta 2023 v poobedňajších hodinách k nešťastnej udalosti. Na 37-ročného muža sa zrútila časť nosného múru a skeletu strechy kaplnky, ktorú práve opravoval.

Na miesto boli hneď po oznámení vyslané všetky záchranné zložky. Pri záchrane asistovali aj ôsmi členovia Hasičského a záchranného zboru z Bánoviec nad Bebravou a Trenčína so štyrmi kusmi techniky. 

Robotník zostal zavalený pod sutinami múru viac než hodinu a pol, pričom bojoval o život. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk sa podarilo vytiahnuť ho spod trosiek krátko pred 15:00 hod., pričom bol pri vedomí a hýbal hlavou.


Muž bol prevezený vrtuľníkom leteckej záchrannej služby do nemocnice s podozrením na ťažké zranenie,“ informovala Ingrid Krajčíková z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru z Bánoviec nad Bebravou začal viesť trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu