Trenčianske múzeum v septembri zatvorí svoje brány, čaká ho kompletná rekonštrukcia


Foto: Trenčianske múzeum v septembri zatvorí svoje brány, čaká ho kompletná rekonštrukcia Foto: Facebook/Trenčianske múzeum

Trenčianske múzeum v Župnom dome sa kvôli plánovanej rekonštrukcii onedlho zatvorí, môžete ho však navštíviť ešte do konca augusta. V priestoroch múzea uvidíte expozíciu venovanú Prírodovednému spolku Župy trenčianskej a jej zakladateľovi Karolovi Brančíkovi, ktorá obsahuje jeho vzácne osobné predmety a suveníry z ciest po svete.

V expozícii Trenčianskeho múzea sa okrem iných zbierkových predmetov nachádzajú aj vzácne predmety z oblasti etnológie, napríklad ľudový odev a keramika z okolia Trenčína z 19. storočia. V múzeu tiež nájdete mnoho vzácnych obrazov a portrétov trenčianskych županov a prekrásnu vitrínu zo začiatku 19. storočia plnú skutočných klenotov.

Trenčianske múzeum v príspevku na sociálnej sieti avizovalo, že expozícia sa z dôvodu plánovanej rekonštrukcie budovy od 1. septembra ruší. Posledná príležitosť na jej návštevu bude v pondelok 28. augusta až štvrtok 31. augusta od 9:00 hod. do 17:00 hod. (posledný vstup o 16:30).



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu