FOTO: Trenčianski a považskobystrickí policajti zistili 15 priestupkov, jeden cyklista jazdil s 2,5 promile


FOTO: Trenčianski a považskobystrickí policajti zistili 15 priestupkov, jeden cyklista jazdil s 2,5 promile
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Včera 25. augusta od 19:00 hod. do 23:00 hod. sa konala ďalšia dopravno-bezpečnostná akcia na teritóriu Okresného riaditeľstva Policajného Zboru Trenčín za účelom kontroly bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Dopravná akcia bola zameraná na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi (kolobežkári a cyklisti), na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok, ale aj na iné porušenia pravidiel cestnej premávky.

Počas 4 hodín boli riešení 6 cyklisti za jazdu pod vplyvom alkoholu.  Dvaja z nich mali pozitívny výsledok merania do 1 promile alkoholu a štyria z nich mali pozitívny výsledok nad 1 promile alkoholu a to konkrétne 1,17; 1,31; 2,38 a 2,56 promile alkoholu,“ priblížila trenčianska polícia v príspevku na sociálnej sieti.



V meste Považská Bystrica sa tiež konala včera od 17:00 hod. do 21:00 hod. dopravno-bezpečnostná akcia zameraná na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi, vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami.

Zistených bolo 9 priestupkov, z toho 7 bolo vybavených na mieste a 2 priestupky boli oznámené na dopravný inšpektorát. Za jazdu pod vplyvom alkoholu boli riešení  2 vodiči nemotorových vozidiel.

Polícia upozorňuje aj na to, že bicykel s pomocným motorčekom do výkonu 250 wattov a rýchlosti 25 kilometrov za hodinu musí byť vybavený štítkom. V opačnom prípade sa jedná o motorové vozidlo, ktoré musí byť vybavené tabuľkou s evidenčným číslom a vodič musí byť držiteľom vodičského oprávnenia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu