Senior sa pokúšal naskočiť do odchádzajúceho rýchlika, skončilo to tragicky


Foto: Senior sa pokúšal naskočiť do odchádzajúceho rýchlika, skončilo to tragicky Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Letné obdobie je charakteristické zvýšeným pohybom cestujúcich, ktorí využívajú vlaky či už za účelom dovolenky, návštevy príbuzných alebo výletu. Je potrebné však prísť na železničnú stanicu s istou časovou rezervou.

Dobiehať na poslednú chvíľu prináša veľké riziko a môže to byť dokonca životu nebezpečné. O tom svedčí aj udalosť zo štvrtka 24. augusta, kedy sa 90-ročný pán pokúšal naskočiť do už odchádzajúceho rýchlika.

Senior sa pokúšal dostať do vagóna zo strany koľajiska a nie od nástupišťa. Nastúpiť do vlaku sa mu nepodarilo, 90-ročný pán bol rýchlikom zachytený a následne vtiahnutý do koľajiska. To malo za následok amputáciu ľavej dolnej končatiny.


Trenčianska polícia v príspevku na sociálnej sieti uviedla, že už pri vstupe do koľají mohol byť zachytený iným prechádzajúcim vlakom. Senior je momentálne v kritickom stave hospitalizovaný v nemocnici. 

V našom kraji ide o ojedinelú udalosť, ale aj napriek tomu apelujeme na cestujúcich, aby radšej obetovali nejakú hodinku navyše a nepokúšali sa na poslednú chvíľu naskočiť do vlaku. Takéto konanie môže končiť s fatálnymi následkami na zdraví prípadne smrťou,“ varuje polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu