Nie jeden, ale hneď päť! Toľko medveďov narátali v noci v obci na hornej Nitre


Foto: Nie jeden, ale hneď päť! Toľko medveďov narátali v  noci v obci na hornej Nitre Foto: ilustračné foto archív Polícia SR-Trenčiansky kraj

Hornonitrianska obec Klačno má za sebou rušnú noc. Vystrájali tam opäť medvede. „Dnes po polnoci v obci Klačno v okrese Prievidza medveď poškodil oplotenie pri rodinnom dome. O výskyte medveďa hnedého bol okamžite vyrozumený Zásahový tím – západ. Bol zistený výskyt celkom piatich medveďov, ktoré boli zahnané do lesa,“ informovali trenčianski policajti na svojich stránkach.

Ako polícia ďalej uviedla, k stretu človeka a medveďa našťastie nedošlo. „Ak sa nachádzate v tejto oblasti, prosím, buďte opatrní a zabráňte prítomnosti potravín vonku, aby ste k vášmu obydliu neprivábili divokú zver. Buďte ostražití a v prípade výskytu medveďa nás kontaktujte,“ apelovala polícia.


Miestni obyvatelia sú zo situácie s medveďmi v ich obci zdesení a neskrývajú svoje obavy. „To už nie je normálne. Veď sa bojíme vyjsť aj von. Všetci kompetentní o tom vedia, ale nič, čo by prinieslo výsledky sa s tým nerobí. tentokrát to bol zase iba plot, ale to sa ozaj čaká až sa stane nejaké nešťastie, potom sa konečne podniknú nejaké kroky?“ povedal nahnevaný    obyvateľ obce.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu