Počas výkopových prác sa pri Myjave našiel granát z druhej svetovej vojny


Foto: Počas výkopových prác sa pri Myjave našiel granát z druhej svetovej vojny Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Na operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne bol nahlásený nález starej munície v Brezovej pod Bradlom v okrese Myjava. Munícia tam bola nájdená počas výkopových prác.

Do príchodu pyrotechnika zabezpečovali miesto nálezu policajti Obvodného oddelenia z Brezovej pod Bradlom. Pyrotechnik dané miesto prezrel a zistil, že ide o mínometný granát z obdobia II. svetovej vojny nemeckej výroby.

Po očistení zistil, že táto munícia nemá osadený zapaľovač a že je prevozu schopná. Následne granát zaistil a previezol do muničného trezoru, odkiaľ bude ďalej následne prevezený k pyrotechnickému zničeniu výbuchom,“ vysvetľuje trenčianska polícia v príspevku na sociálnej sieti.


Ak nájdete akúkoľvek starú muníciu, podľa polície by ste s ňou v žiadnom prípade nemali manipulovať. Munícia z II. svetovej vojny môže byť stále nebezpečná a výbuchu schopná. 

Pri náleze munície v zastavaných oblastiach s pohybom ľudí je potrebné zabezpečiť miesto nálezu do príchodu policajnej hliadky, v prípade, ak munícia sa našla v neznámom priestore, napríklad v lese, je potrebné toto miesto označiť,“ uzatvára polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu