V Partizánskom sa rozbieha viacero rekonštrukcií, opravia chodníky aj detské ihrisko


Foto: V Partizánskom sa rozbieha viacero rekonštrukcií, opravia chodníky aj detské ihrisko Foto: Facebook/Chceme zmenu v Partizánskom

Nielen v centre Partizánskeho, ale aj v iných častiach mesta sa začali alebo čoskoro začnú viaceré investičné akcie. V mestskej časti Šimonovany na Dlhej ulici, ktorá je v havarijnom stave, aktuálne prebiehajú výkopové práce. V pláne  renovácia 140 metrov dlhého úseku medzi Tehelnou ulicou a Ulicou 9. mája. Komplexnou rekonštrukciou prejde aj križovatka a pribudne tu osvetlenie s dvoma LED svietidlami. 

Ako špecifikoval Ivan Fábry z oddelenia životného prostredia a dopravy Mestského úradu, cesta bude lemovaná obrubníkom a pribudne asfaltový kryt. Za účelom zlepšenia odvádzania zrážkovej vody bude vybudovaný záchytný žľab a štrkové krajnice. Z lokálneho rozpočtu tejto mestskej časti samospráva na projekt použije 57 600 eur. 

Mestská časť Štrkovec plánuje investovať takmer 13-tisíc eur do renovácie zanedbanej plochy pri bytovom dome číslo 682 na Októbrovej ulici, ktorá sa roky nevyužívala a bola prerastená burinou. „Tento priestor chcú poslanci z mestskej časti Štrkovec využiť tak, aby sa táto plocha opravila a mohli sa tu hrať deti. Budú sa tu môcť učiť bicyklovať a kolobežkovať, aby nebehali kade tade po cestách a po chodníkoch,“ vysvetlil Igor Fábry. 


V rámci investičnej akcie sa z ihriska odstráni burina a vyčistia sa praskliny a škáry. Na plochu sa položí geotextília a vyrovnávacia vrstva zo štrkodrviny, ktorú nakoniec zakryje železobetónová doska. 

Stavebný ruch sa dotkne aj lokality medzi podchodom a autobusovou stanicou. Mestskí poslanci totiž odsúhlasili financovanie pokračovania renovácie, ktorá sa začala minulý rok. „V tejto etape sa bude robiť chodník v dĺžke asi 105 metrov, ktorý povedie k autobusovým nástupištiam,“ priblížil Igor Fábry. Chodník je v súčasnosti široký 5 až 6 metrov, po rekonštrukcii bude zúžený na 3,5 až 4 metre, čím vznikne priestor pre zeleň. Samospráva do tejto rekonštrukcie zainvestuje 42-tisíc eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu