FOTO: Rozkvet počas víkendu ožil hodovými slávnosťami


FOTO: Rozkvet počas víkendu ožil hodovými slávnosťami
Galéria: 14 fotiek
Foto: Facebook/Karol Janas - Primátor Mesta Považská Bystrica

Najväčšie sídlisko Považskej Bystrice – Rozkvet sa v nedeľu 20. augusta 2023 stalo dejiskom obľúbených Helenských hodových slávností. Pre návštevníkov už 22. ročníka tohto tradičného podujatia bol pripravený bohatý kultúrny program, stánky s občerstvením či výrobkami ľudových remeselníkov a rôzne sprievodné atrakcie. 

Je skvelé, že sa tu opäť stretli rodiny, priatelia, susedia a spoločne si užili slnečný deň,“ potešil sa považskobystrický primátor Karol Janas. Podujatie odštartovalo slávnostnou omšou v Kaplnke svätej Heleny, ktorá je dominantou sídliska, pričom samotné hody nesú jej meno. Po výstave fotografií z fotografickej súťaže FotoROZKVET a ukážke detských výtvarných prác nasledoval kultúrny program v areáli detského ihriska pod kaplnkou. 

Malí aj veľkí návštevníci sa mohli zabaviť pri sledovaní Príbehu rytiera v podaní Teátra Komika a na predstaveniach Detského folklórneho súboru Dúbravček a detí zo Základnej umeleckej školy Stella. Taktiež vystúpili sestry Bacmaňákové a Elán Tribute, pričom celú akciu moderoval Pavol Hrobárik. 

Podujatie pre obyvateľov zorganizovalo mesto Považská Bystrica v spolupráci s PX Centrom a Výborom mestskej časti Rozkvet.  





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu