Vodič v Dubnici nad Váhom nafúkal viac ako 2 promile. Skončil v cele


Foto: Vodič v Dubnici nad Váhom nafúkal viac ako 2 promile. Skončil v cele

Ani neustále výzvy a opakované tragické udalosti nedokážu odradiť nezodpovedných vodičov od toho, aby riskovali nielen svoje vlastné, ale aj cudzie životy tým, že si sadnú za volant po konzumácii alkoholu. Počas uplynulého víkendu sa o tom opäť presvedčila hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru z Dubnice nad Váhom, keď v nočných hodinách dňa 19. augusta 2023 zastavila 39-ročného šoféra v blízkosti miestneho Závodu ťažkého strojárstva. 

Vodič auta značky Citroen Xsara sa podrobil dychovej skúške, ktorej výsledok bol 2,29 promile alkoholu v krvi. Výsledok opakovanej skúšky po 20 minútach bol 2,21 promile. „Policajti vodiča následne v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a bol umiestnený v cele policajného zaistenia,“ vysvetlili policajti Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti. 

Vodič bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Keďže šoférovanie s viac než jedným promile je na Slovensku považované za trestný čin, mužovi za tento prešľap hrozí trest odňatia slobody až na 1 rok. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu