Hrôza za zatvorenými dverami. Starenka znášala dlhé mesiace ponižovanie a týranie od nehodného syna


Foto: Hrôza za zatvorenými dverami. Starenka znášala dlhé mesiace ponižovanie a týranie od nehodného syna Foto: archív pixabay


K vlastnej matke sa správal horšie ako k cudziemu človeku. Bitky, kopance a nadávky boli na dennom poriadku. Úbohá žena dlhé mesiace znášala psychické a fyzické týranie od svojho vlastného syna. „Obvinený muž sa priznal, že svojej matke minimálne od roku 2021 spôsoboval psychické a fyzické utrpenie tým, že pod vplyvom alkoholu jej vulgárne nadával a zároveň ju fyzicky napádal tak, že ju sácal alebo jej dával hlavičky,“ informoval hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus.


Ako R. Tarabus ďalej uviedol, nehodný syn svoju matku napádal pod vplyvom alkoholu pravidelne každý víkend a vulgárne jej nadával každý deň. „Odopieral jej spánok, a to takým spôsobom, že celú noc nechával hlasno pustenú hudbu a ona nemohla spať. Vypínal jej televízor, pretože nesúhlasil s tým, čo sledovala. Počas tohto obdobia, ako trpela jeho konanie, poškodená aj výrazne schudla,“ opísal okamihy hrôzy hovorca trenčianskych súdov.


Agresívny syn sa nezastavil vôbec pred ničím. „Útokov bolo viacero - topánkou s oceľovou špičkou ju kopal do nohy, spôsobil jej poranenie hrudníka v oblasti rebier, dal jej hlavičku do jej hlavy, po ktorej zostala v bezvedomí a po tom, ako sa prebrala, jej povedal „Vstávaj, ty stará ...., ešte chceš?“,“ pokračoval R. Tarabus a dodal, že žena ani po jednom z týchto útokov nevyhľadala lekársku pomoc


Za svoje konanie sa agresívny muž zodpovedal pre súdom. „Okresný súd Prievidza schválil dohodu o vine a treste, ktorú prokurátor uzatvoril s mužom obvineným z týrania matky. Súd mu uložil nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 5 rokov,“ uzavrel R. Tarabus.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu