Trenčianski hasiči zachraňovali z bytu zranenú osobu, dostali sa tam cez balkónové dvere


Foto: Trenčianski hasiči zachraňovali z bytu zranenú osobu, dostali sa tam cez balkónové dvere Foto: Ilustračné foto

V stredu 16. augusta krátko pred pol ôsmou hodinou ráno bola na linku tiesňového volania ohlásená žiadosť o pomoc pri záchrane osoby, ktorá spadla v byte a potrebovala neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

Udalosť sa stala v bytovom dome na Ulici 28. októbra v Trenčíne. Na miesto boli vyslaní šiesti príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Trenčína s jedným zásahovým a jednou sanitkou.

Hasiči po príchode zistili, že ide o byt na 3. poschodí, ktorého vchodové dvere boli uzamknuté a postihnutá osoba na zvonenie ani búchanie nereagovala. Následne hasiči prieskumom zistili, že balkónové dvere bytu boli čiastočne pootvorené.



Po dohode s majiteľom bytu na 4. poschodí hasič zasahujúci v lezeckom postroji zlanil z bytu na štvrtom poschodí a cez balkónové dvere vstúpil do postihnutého bytu na treťom poschodí, kde na zemi našiel postihnutú osobu,“ opisuje situáciu hovorca Hasičského a záchranného zboru Marián Petrík.

Byt bol následne sprístupnený zdravotníkom, ktorí zranenej osobe poskytli predlekársku pomoc a ošetrenie. Po príchode posádky Záchrannej zdravotnej služby bola zranená osoba naložená na vákuové nosidlá, transportovaná do sanitky a odvezená na ďalšie ošetrenie do nemocnice.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu