Centrum Partizánskeho čaká niekoľko mesiacov dopravných obmedzení, stavia sa tu kruhový objazd


Foto: Centrum Partizánskeho čaká niekoľko mesiacov dopravných obmedzení, stavia sa tu kruhový objazd Foto: Facebook/Jozef Božik

V stredu 16. augusta 2023 sa začala realizovať výstavba kruhovej križovatky na Ulici generála Svobodu v Partizánskom. Stavebné práce budú prebiehať v štyroch etapách a potrvajú niekoľko mesiacov. O priebehu prác informoval primátor mesta Partizánske Jozef Božik v príspevku na sociálnej sieti. 

Keďže ide o komplikovanejšiu rekonštrukciu, vyžiada si čiastočnú, ale v istých fázach aj úplnú uzáveru cestnej komunikácie. V prvej etape bude uzavretý úsek cesty od križovatky v smere na Luhy a zamedzí sa aj vstupu k bytovému domu číslo 828 z Ulice generála Svobodu. Cesta ostane prejazdná v úseku od železničného priecestia do centra Partizánskeho, pričom doprava tu bude vedená obojsmerne.

Cesta od križovatky v smere na Luhy bude uzavretá aj v druhej etape prác, cesta od železničného priecestia ostane prejazdná v smere do mesta. Prvé dve fázy výstavby by mali trvať približne dva mesiace. 


V rámci tretej fázy výstavby dôjde k úplnej uzávierke komunikácie medzi železničným priecestím a križovatkou. Premávka v smere z Ulice generála Svobodu na ulicu Veľká okružná bude striedavo riadená svetelnou signalizáciou v jednom jazdnom pruhu. Zároveň bude sprístupnený príjazd k bytovke číslo 828, nie však výjazd od bytového domu. Táto etapa potrvá približne tri týždne.

Počas štvrtej etapy stavebných prác má byť cesta úplne uzavretá zo všetkých troch smerov. Nepriechodný bude aj vstup do mesta od železničného priecestia. Štvrtá a posledná fáza výstavby potrvá v závislosti od počasia približne dva dni. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu