Podvodníci v Trenčianskom kraji sú opäť aktívni. Naletieť im mala 87-ročná seniorka


Foto: Podvodníci v Trenčianskom kraji sú opäť aktívni. Naletieť im mala 87-ročná seniorka Foto: pixabay.com

Príslušníci Policajného zboru zaznamenali zvýšený výskyt podvodných telefonátov v Trenčianskom kraji. Títo podvodníci vyhľadávajú hlavne starších a osamelých obyvateľov a pod rôznymi zámienkami sa od nich snažia vylákať hotovosť alebo cennosti. 

Policajti Trenčianskeho kraja upozornili na ďalšiu hrozbu v stredu 16. augusta 2023 v príspevku na sociálnej sieti. Podľa dostupných informácií sa malo neznámemu páchateľovi podariť takto okradnúť 87-ročnú seniorku. Polícia prípad preveruje, no zatiaľ k nemu nemôže poskytnúť bližšie informácie. 

Trenčianski krajskí policajti sa snažia s podvodníkmi bojovať aj prevenciou. Nedávno sa spojili s poštármi v obci Bystričany, aby spoločne navštívili starších obyvateľov. Rozprávali sa s nimi predovšetkým o zásadách, ktorými môžu predchádzať tomu, aby sa aj oni stali obeťou nekalých praktík. 

Podvodníci totiž používajú rafinované postupy, pričom sa často snažia vystupovať ako policajti či príbuzní obete. Dôchodcov sa snažia presvedčiť, že ich potomkovia potrebujú urýchlenú finančnú pomoc a vydávajú sa za sprostredkovateľov. Keďže týchto pokusov o podvod neustále pribúda, policajti budú v prevencii pokračovať aj naďalej. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu