Opitý mladík v Bánovciach prevrátil auto na strechu, ďalší v Trenčíne narazil do stojaceho vozidla


Foto: Opitý mladík v Bánovciach prevrátil auto na strechu, ďalší v Trenčíne narazil do stojaceho vozidla Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Cez víkend od 12. do 13. augusta polícia Trenčianskeho kraja opäť objavila dva prípady vodičov motorových vozidiel, ktorí si sadli za volant pod vplyvom alkoholu a svojím konaním zavinili dopravnú nehodu.

V Trenčíne na sídlisku Sihoť policajti dokumentovali dopravnú nehodu, ktorú spôsobil 22-ročný vodič osobného vozidla značky Volkswagen Passat, ktoré narazilo do zaparkovaného vozidla značky Škoda Fábia. Mladík vyviazol bez zranení a po vykonaní dychovej skúšky mu polícia namerala 2,17 promile alkoholu v krvi.

Ďalšiu kolíziu dokumentovali aj policajti z Bánoviec nad Bebravou, kde 20-ročný vodič vozidla Škoda Fábia jazdil od obce Látkovce v smere na obec Uhrovec. Následne s vozidlom zišiel mimo cesty a narazil do svahu, odkiaľ sa vozidlo odrazilo a skončilo prevrátené na streche. 

Vodič našťastie neutrpel žiadne zranenia.  Policajti 20-ročného vodiča podrobili dychovej skúške, ktorá preukázala pozitívny výsledok. Mladý vodič nafúkal 1,10 promile alkoholu.


Obaja mladí  vodiči sú obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a svoje konanie budú musieť vysvetľovať sudcovi,“ uviedla polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Polícia apeluje na všetkých motoristov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu, omamných alebo psychotropných látok. V kontrolách bezpečnosti cestnej premávky polícia nepoľavuje ani počas letných prázdnin.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu