Dráma na ihrisku v Trenčíne. Na dvojicu chlapcov mal zaútočiť muž s bejzbolkou


Foto: Dráma na ihrisku v Trenčíne. Na dvojicu chlapcov mal zaútočiť muž s bejzbolkou
Galéria: 4 fotky
Foto: Marián Michalko

O incidente informovala nasledujúci deň matka jedného z chlapcov na sociálnej sieti. Podľa jej slov bol jej 11-ročný syn spolu s kamarátom napadnutý v piatok krátko popoludní na jednom z ihrísk na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh, neznámym mužom. Toho mal podľa slov matky pravdepodobne vyprovokovať zvuk odrážajúcej sa lopty od mantinelov na ihrisku a bez slovného upozornenia mal na chlapcov zaútočiť basebalovou palicou a biť ich po nohách.

Ako matka ďalej uviedla, chlapci utekali s plačom domov a okrem pár modrín a pocitu krivdy im našťastie nič nie je. O udalosti bola informovaná aj polícia. „Uvedeným prípadom sa zaoberá polícia v Trenčíne. Avšak nemalo sa jednať o baseballovú pálku, ale len palicu, pričom rodičia s deťmi absolvovali jednorazové ošetrenie. Vážne zranenia nemali,“ upresnila trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová s tým, že vec je v štádiu objasňovania.

Policajná hovorkyňa ďalej doplnila, že ak sú občania svedkami protiprávneho konania, alebo majú podozrenie z páchania akéhokoľvek protiprávneho konania, môžu kontaktovať políciu na bezplatnom čísle polície 158. „To je občanom k dispozícii 24 hodín denne 7 dní v týždni. Včasným oznámením a prijatím informácie o protiprávnom konaní sa zvyšuje pravdepodobnosť zadržania jeho páchateľa a samotného objasnenia takéhoto skutku, ako v prípade, keď takúto informáciu obdržíme s časovým odstupom,“ skonštatovala K. Kuzmová.


Obyvatelia bytového domu spísali dokonca v roku 2020 petíciu, ktorou žiadali o zabezpečenie poriadku na ihrisku za bytovým domom. „Hovorili o zhoršení kvality ich bývania. Nešlo vtedy o hrajúce sa, alebo športujúce deti, ale tínedžerov, ktorí sa na ňom zgrupovali a nevhodne sa správali. Robili hluk hlasnou hudbou, neporiadok a vulgárne nadávali,“ informovala Eva Mišovičová z kancelárie primátora mesta Trenčín s tým, že problém vtedy vyriešila mestská polícia pravidelnými večernými kontrolami.


Podľa našich informácií nešlo o prvý incident na tomto ihrisku aj v tomto roku. „Chodila som sem s vnúčatami a aj nám sa párkrát stalo, že tu na nás vylievali z niektorého okna vodu. Už tam radšej ani nechodíme. Je to choré sa takto správať, “ prezradila dôchodkyňa Mária.


Obyvatelia priľahlej bytovky tvrdia, že ihrisko, ktoré majú rovno pod oknami nie je najšťastnejšie vyriešené. „Všade naokolo sú domy a to celkom blízko. Namiesto tých drevených mantinelov tam mohli natiahnuť radšej sieť, ako je na ihrisku kúsok nižšie a bol by pokoj. Je to tu medzi panelákmi a celkom dosť sa to ozýva. Už sa na to viacerí sťažovali,“ prezradila jedna z obyvateliek blízkej bytovky.

Jej slová potvrdil aj starší pán, ktorý býva v priľahlej bytovke. „Ja mám našťastie okná na opačnú stranu. Nikomu ale nevadí, že sa tu deti hrajú a že sú pri tom aj trošku hlučné. Nad ihriskom je hneď škôlka, ľudia sú tu na deti zvyknutí, ale keď si kopú celý deň o tie mantinely, to sa nedá počúvať. Niekoľkokrát už aj toto leto upozornili deti na ihrisku po ôsmej večer, či by mohli prestať kopať loptu o tie mantinely. V dobrom. A dočkali sa iba sprostých gest a vulgarizmov, že ešte nie je nočný kľud,“ povedal dôchodca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu