FOTO: Trenčianska polícia kontrolovala odchádzajúcich návštevníkov Grapu, niektorí jazdili pod vplyvom


FOTO: Trenčianska polícia kontrolovala odchádzajúcich návštevníkov Grapu, niektorí jazdili pod vplyvom
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Hudobný festival Grape prebiehal na letisku v Trenčíne od piatku 11. augusta do soboty 12. augusta a v súvislosti s odchodom jeho účastníkov vykonala polícia Trenčianskeho kraja dopravno-bezpečnostnú akciu v spolupráci s políciou Českej republiky.

Podľa slov polície bola akcia zameraná na bezproblémový odchod návštevníkov a tiež na to, ako motoristi dodržiavajú zákaz požívania alkoholických nápojov a iných omamných či psychotropných látok. Policajti celkovo vykonali viac ako 1000 dychových skúšok.


Z toho bolo zistených 12 vodičov motorových vozidiel jazdiacich pod vplyvom alkoholu do 1 promile, 3 vodiči motorových vozidiel jazdiaci pod vplyvom alkoholu nad 1 promile a 2 vodiči nemotorových vozidiel do 1 promile,“ priblížila polícia.


Trenčianska polícia o tom informovala 13. augusta v príspevku na sociálnej sieti a zároveň uviedla, že v takýchto kontrolných akciách plánuje pokračovať aj v budúcnosti.

„Za jazdu pod vplyvom alkoholu do 1 promile hrozí vodičom pokuta do 800 eur a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá do troch rokov. V prípade alkoholu nad 1 promile sa vodič dopustil trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a o treste rozhodne súd,“ uzatvára trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu