FOTO: Vynovená autobusová stanica v Púchove už funguje, semafory na križovatke uprednostňujú autobusy


FOTO: Vynovená autobusová stanica v Púchove už funguje, semafory na križovatke uprednostňujú autobusy
Galéria: 24 fotiek
Foto: Facebook/ Mesto Púchov

V piatok 11. augusta 2023 prebehlo slávnostné otvorenie zrekonštruovanej autobusovej stanice v Púchove. Od soboty 12. augusta je zároveň plne v prevádzke a všetky obmedzenia súvisiace s prerábkou sú ukončené. 

Modernizácia bola zrealizovaná aj vďaka finančným prostriedkom z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 1 330 668,51 eur. Jeho cieľom je zvyšovanie atraktivity a konkurencieschopnosti verejnej osobnej dopravy. Zvyšné výdavky pokrylo mesto Púchov z vlastných zdrojov. 

Dôkladná rekonštrukcia by mala výrazne zvýšiť pohodlie cestujúcich. Ako informuje mesto Púchov v príspevku na sociálnej sieti, okrem dvoch moderných nástupíšť s digitálnymi tabuľami informujúcimi o odjazdoch autobusov pribudli nové lavičky, chodníky, moderné prístrešky, boli doplnené bezbariérové prístupy a prostredie celej stanice bolo skrášlené novou zeleňou. 



Pri realizácii prerábky sa dbalo aj na aktualizáciu svetelnej signalizácie. Semafory pri výjazde zo stanice na stykovú križovatku na ceste prvej triedy číslo 49 by mali po novom dávať prednosť vozidlám mestskej hromadnej dopravy. O ich funkčnosti sa mohli občania presvedčiť počas slávnostného otvorenia, kedy ich križovatkou previezla Púchovská včela.  

Slávnostného otvorenia autobusovej stanice sa osobne zúčastnili zástupcovia Autobusovej dopravy Púchov, niektorí poslanci Mestského zastupiteľstva v Púchove, konatelia mestských spoločností, vedúci zamestnanci Mestského úradu mesta Púchov, stavebný dozor investičnej akcie a predstavitelia samosprávy, železníc a projektanta.

Na ceremónii nechýbala hudba, o ktorú sa postarala speváčka Nina Buzalková. Kultúrny program doplnili aj mažoretky Nelly Púchov z Centra voľného času Včielka. Primátorka mesta Katarína Heneková v príhovore srdečne poďakovala všetkým zúčastneným za spoluprácu pri realizácii tohto projektu. „Je to spoločné dielo a verím, že občania budú čoraz viac využívať autobusovú dopravu v meste, ktorá je tu pre nich bezplatne už rok,“ vyjadrila sa primátorka. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu