VIDEO: Nový cyklomost bude mať prínos pre celý región, spojí najväčšiu obec v kraji s Lednickou dolinou


Foto: VIDEO: Nový cyklomost bude mať prínos pre celý región, spojí najväčšiu obec v kraji s Lednickou dolinou
Galéria: 40 fotiek
Foto: tsk.sk

Úsek cyklotrasy medzi obcou Ladce v okrese Ilava a mestom Púchov postupne získava svoju finálnu podobu. Súčasťou cyklotrasy bude tiež nový železný cyklomost vybudovaný cez staré koryto Váhu. V prípade priaznivého počasia by ho mali osadiť už koncom augusta.

Na 100 kilometrov dlhej cyklomagistrále naprieč Trenčianskym krajom pôjde o jediný cyklomost, vďaka ktorému sa prepojí Lednická dolina s najväčšou obcou v kraji Belušou v okrese Púchov.

Na stavbe sa nachádza 5 mostov, z toho dva sú repasované a tri nové mosty. Jedným z nich je cyklomost, čo je 90 metrová oceľová lávka zavesená na pylónoch, ktorá bude montovaná zo zeme žeriavmi,“ prezradil Ján Michel oblastný riaditeľ spoločnosti Strabag, ktorá je zhotoviteľom cyklistického úseku.


Ak nebude pršať a nedôjde k zvýšeniu hladiny a vypúšťaniu vody cez staré koryto, zhotoviteľ plánuje v druhej polovici augusta naviezť konštrukciu a začať so samotnou montážou mosta.


Myslím si, že novembrový termín odovzdania cyklotrasy, ktorý je zazmluvnený, bude napriek problémom so zakladaním mosta a pri skládke odpadov pri Lednických Rovniach dodržaný,“ skonštatoval trenčiansky župan Jaroslav Baška na oficiálnej webstránke župy.

Podľa starostu obce Beluša Jána Prekopa je vybudovanie cyklomosta veľkým benefitom pre celý región, prepojí dve najväčšie obce v okolí – Belušu a Lednické Rovne.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu