Krkavčie deti. To, ako sa správali k svojim rodičom, im zrátal súd


Foto: Krkavčie deti. To, ako sa správali k svojim rodičom, im zrátal súd Foto: Marián Michalko

Také niečo si naozaj nezaslúžili. Namiesto vďaky od svojich ratolestí sa dočkali bitiek, nadávok a ponižovania. Dvojici nespratných detí to ale súd  zrátal a poslal ich spytovať si svedomie za mreže.

Ako informoval hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus, Okresný súd Prievidza odsúdil muža, ktorý sa na hlavnom pojednávaní priznal, že týral svoju matku. „Pod vplyvom alkoholu matku bil dlaňou aj päsťami, spôsoboval jej psychické utrpenie, v jeho prítomnosti jej zakazoval kašľať, nahlas dýchať, vulgárne jej nadával, zakazoval jej ísť spať pred 22. hodinou, vyhrážal sa jej zabitím, že ju zapáli, podreže a hodí do žumpy,“ opísal zverstvá ktoré musela matka od svojho dieťaťa znášať.

Napriek tomu podľa slov R. Tarabusa týraná žena na hlavnom pojednávaní  prosila súd, aby jej syna netrestal prísne. „Uložený trest – 16 mesiacov väzenia – nie je právoplatný,“ doplnil hovorca súdov.

Rovnako Okresný súd Prievidza odsúdil podľa vyjadrenia R. Tarabusa na 8 mesiacov väzenia mladú ženu, ktorá sa po požití alkoholu s nožom v ruke vyhrážala svojmu otcovi zabitím. „Ten jej nôž vytrhol, a potom fyzicky napadla svoju matku, ktorú chytila pod krk, zhodila ju na zem, kopala ju, udierala päsťami a vyhrážala sa jej zabitím,“ ozrejmil R. Tarabus.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu