VIDEO: Dvojica kamionistov do svojho cieľa nedorazila. Namiesto toho skončili v putách a na súde


Foto: VIDEO: Dvojica kamionistov do svojho cieľa nedorazila. Namiesto toho skončili v putách a na súde
Galéria: 7 fotiek
Foto: Polícia SR-Trenčiansky kraj/mm

Na Okresnom súde v Trenčíne v piatok dopoludnia rozhodovali o dvoch profesionálnych vodičoch nákladných áut. Dvojica kamionistov pravdepodobne začala s prípravami na víkend predčasne a vypomstilo sa im to. Jedného z nich načapali pod vplyvom alkoholu na hraničnom priechode s Českou republikou, druhého v Dubnici nad Váhom. Namiesto dojazdu do svojho cieľa skončili obaja za mrežami.


Ako upresnila trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová, v blízkosti hraničného priechodu Drietoma – Starý Hrozenkov bol vo štvrtok pred desiatou hodinou večer príslušníkmi Finančnej správy Slovenskej republiky predpísaným spôsobom zastavený vodič nákladného motorového vozidla s návesom.

„Vzhľadom na skutočnosť, že javil známky požitia alkoholických nápojov bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá skončila s pozitívnym výsledkom 1,90 promile alkoholu. Vodič nákladného vozidla teda toto viedol pri výkone povolania v stave vylučujúcom spôsobilosť, čím mohol ohroziť život alebo zdravie ľudí alebo spôsobiť značnú škodu na majetku,“ doplnila K. Kuzmová s tým, že vodič bol na mieste obmedzený na osobnej slobode, bol mu zadržaný vodičský preukaz a skončil v cele policajného zaistenia.



Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obvinil 35 ročného muža z Dudiniec z prečinu Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a spis predložil prokurátorovi v takzvanom superrýchlom konaní s návrhom na podanie obžaloby,“ upresnila K. Kuzmová.

Druhého z vodičov odhalila podľa našich informácií kontrola v Dubnici nad Váhom. Tomu namerali takmer 1,6 promile a rovnako ako jeho kolega skončil v rukách polície a v piatok dopoludnia sa kajal pred sudcom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu