FOTO: Púchovských skautov neodradilo ani zlé počasie, takto vyzerajú ich dni v skautskom tábore


FOTO: Púchovských skautov neodradilo ani zlé počasie, takto vyzerajú ich dni v skautskom tábore
Galéria: 22 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Púchov - oficiálna stránka

Začiatok tohtoročného tábora členov 6. zboru skautov a skautiek z Púchova nebol priaznivý. Prvé daždivé dni prečkávali v klubovni Mládežníckeho parlamentu v Púchove a do svojich stanov v obci Nimnica sa vrátili opäť v utorok 8. augusta. Táborníkov sa tento rok prihlásilo až 30, čo je zatiaľ najvyšší počet.

Klasicky už sa každé ráno vytiahne vlajka, zástava Slovenska, a zasekne sekera do polena, čo znamená, že je zahájená práca dňa,“ ozrejmil Juraj Mašek zo 6. zboru skautov a skautiek Púchov v príspevku na sociálnej sieti.

O tábor prejavilo záujem prekvapivé množstvo detí, a to aj napriek nepriaznivému počasiu. Tie sa zhodli na tom, že aj napriek škaredému počasiu sa im v tábore páči, radi stanujú a plnia rôzne úlohy, za ktoré získavajú body.



V stredu 9. augusta predpoludním navštívila skautov primátorka mesta Púchov Katarína Heneková. Prešla sa areálom tábora, ktorý je oproti minulému roku zase o niečo vylepšený. Sprcha vo voľnej prírode je síce luxusnejšia, no pri sprchovaní musia byť prítomní dvaja, jeden pumpuje a druhý sa sprchuje. 

Mala som možnosť opäť sa pozrieť do tábora skautov a je to úplne skvelé, vidím tu nové veci a som rada, že aj prostredníctvom dotácie zo strany Mesta Púchov sme mohli pomôcť vo vylepšení tábora,” uviedla primátorka mesta. Vďaka dotácii mesta pribudlo vo veľkom zelenom hangári 25 postelí.

V tábore nesmú chýbať hry, kreatívne či náučné kurzy, jedným z nich bol aj kurz prvej pomoci. Za program zodpovedná Monika Králová, ktorá doplnila, že pre deti je pripravená ešte prednáška so psovodom. Mladé skautky a skauti zbalia svoje stany v nedeľu 13. augusta.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu