Na trenčianskej ulici obnovia priechod a prerobia chodníky na bezbariérové. Mesto zaplatí takmer 18-tisíc eur


Foto: Na trenčianskej ulici obnovia priechod a prerobia chodníky na bezbariérové. Mesto zaplatí takmer 18-tisíc eur Foto: google.com

Mesto Trenčín má rozbehnutých množstvo projektov v rámci výstavby a rekonštrukcie miestnych komunikácií v Trenčíne. Najnovšie chystá obnovu priechodu pre chodcov a úpravu chodníkov na Ulici Považská.

Podľa zmluvy zverejnenej v stredu 9. augusta pôjde o stavebnú úpravu priechodu pri Zimnom štadióne Pavla Demitru na Považskej ulici (od hotela Magnus), konkrétne priechod na križovatke Ulíc Považská a Šoltésova.

Predmetom zmluvy o dielo je bezbariérová úprava chodníkov k priechodu pre chodcov a osadenie dvoch stĺpov verejného osvetlenia. Rekonštrukcia by mala byť kompletne dokončená do 5 týždňov po odovzdaní staveniska.

Práce by mali zahŕňať odstránenie pôvodného asfaltu, frézovanie, vytrhanie betónových obrubníkov a po umiestnení podkladu zhotoviteľ vykoná pokládku novej asfaltovej vrstvy. Mesto do tejto obnovy podľa zmluvy investuje 17 926,34 eur vrátane DPH.


„Plochy verejnej zelene musia byť bezprostredne po ukončení stavebných prác, to znamená najneskôr pre odovzdaním diela, uvedené do funkčného stavu. Plochy po ukončení výkopových prác je potrebné vyčistiť od kameňov, stavebného a iného odpadu, urovnať a naviezť ornicu v minimálnej vrstve 5 až 8 centimetrov,“ stojí v zmluvných podmienkach.

Zhotovením diela je poverená stavebná firma PANTHER PB s. r. o. z Považskej Bystrice. Počas prác sa vyskytnú aj isté dopravné obmedzenia, vodiči by preto mali rešpektovať dočasné dopravné značenie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu