Trenčín sa pripravuje na festival Grape. Ako to bude s dopravou?


Foto: Trenčín sa pripravuje na festival Grape. Ako to bude s dopravou? Foto: Facebook/Festival Grape

Už v piatok 11. augusta začne na trenčianskom letisku multižánrový festival Grape. Prvých 2-tisíc návštevníkov pritom dorazí na letisko už vo štvrtok, aby sa ma warm-upke pri vatre predpripravili na dva dni plné hudby a zábavy. 

Hromadné podujatia su spájané aj s obavami, ako to bude s dopravou. Prinášame preto komplexný prehľad toho, ako sa na festival bezpečne a včas dostať. Využiť môžete autobusy, vlaky, kyvadlovú dopravu, ale aj taxíky a vlastné vozidlá. 

Kyvadlová doprava

O kyvadlovú dopravu sa postarajú autobusy Trenčianskej SAD-ky, ktoré budú mať na čelnom skle označenie GRAPE. Jedna cesta z autobusovej stanice na letisko alebo v opačnom smere bude stáť 2 eurá. 

Prvý autobus vyrazí z autobusovej stanice vo štvrtok o 16:55 hod. popoludní, posledný pôjde o 21:40. V piatok a sobotu budú modré autobusy premávať už od 9. hodiny ráno, posledná jazda bude realizovaná v skorých ranných hodinách.

Organizátori však rátajú aj s tým, že najväčší dopyt po kyvadlovej doprave bude najmä v piatok popoludní, keď budú ľudia na festival prichádzať a v nedeľu dopoludnia, keď budú odchádzať. V najvyťaženejších časoch preto budú autobusy jazdiť podľa dopytu. Odjazd bude vždy po naplnení. 

Kompletný cestovný poriadok kyvadlovej dopravy si môžete pozrieť na tomto odkaze. 

TAXI

Na festivale sú k dispozícii zazmluvnené taxíky, rovnako označené festivalovým logom. Premávať budú za vopred určenú cenu 10 eur. Kontaktovať ich môžete na nasledujúcich telefónnych číslach: 

  • 0905 716 555
  • 0914 123 123
  • 0944 401 954
  • 0910 910 004
  • 0905 736 666
  • 0901 757 575
  • 0949 136 296
  • 0905 941 338

Organizátori zároveň upozorňujú návštevníkov, že v prípade, že im taxikár naúčtuje inú sumu, majú právo odmietnuť úhradu a konkrétneho taxikára nahlásiť na základe ŠPZ. Na základe dôkazov bude taxikár vylúčený z festivalu. 


Parkovanie a príjazdové cesty

Vodiči majú novú možnosť zjazdu z diaľnice D1 v oboch smeroch (od Žiliny aj od Bratislavy) na križovatke pri diaľničnom oddelení v Trenčíne pre vodičov smerujúcich do mesta Trenčín. 

Kvôli aktuálnej rekonštrukcií v okolí miesta podujatia treba počítať so zdržaním pri vstupe na festival a tiež aj po jeho skončení. Dopravu bude preto regulovať aj polícia. K dispozícii sú tri obchádzkové trasy:

  • obchádzková trasa A: „mestom Trenčín“ vedie po cestách II/507 - I/61a
  • obchádzková trasa B: „Nové Mesto n/V – Trenčianske Stankovce“ vedie po cestách II/515, a II/507
  • obchádzková trasa C: „Nováky – Ilava“ vedie po ceste II/574

Parkovisko sa otvára v piatok o 8:00 a je v prevádzke do nedele 14:00. Umiestnené bude hneď vedľa hlavného vstupu na festival a stanového mestečka. Parkovné na celý víkend sa platí až priamo na mieste pri príjazde na festival.

Parkovné pre autá je 25 eur, pre motocykle 15 eur. Každé vozidlo bude po zaplatení parkovného označené nálepkou. Pri ceste z festivalu môžete zároveň využiť možnosť merania alkoholu v Suzuki stánku s dregrami. 

Vlaky

Ďalšou možnosťou, ako sa dopraviť z miesta svojho bydliska do Trenčína je využitie vlakovej dopravy. Ako nám uviedol hovorca železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč, mimoriadne spoje počas konania podujatia vypravené nebudú.

„Organizátori festivalu Grape neoslovili ZSSK ohľadom spolupráce pri zabezpečení mimoriadnych vlakov, prípadne o posilnenie kapacity pravidelne vedených vlakov podľa našich kapacít,“ spresnil. 

Cestujúci tak môžu využiť spoje podľa platného cestovného poriadku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu