Muža v Novom Meste nad Váhom obvinila polícia z toho, že päť rokov surovo týral svoju partnerku


Foto: Muža v Novom Meste nad Váhom obvinila polícia z toho, že päť rokov surovo týral svoju partnerku Foto: Ilustračné foto

Žena, ktorú mal päť rokov psychicky aj fyzicky týrať jej partner, sa odhodlala nahlásiť ho na polícii. Na tele mala mať početné zranenia a vyšetrovanie podľa policajtov preukázalo, že ide o následky utrpenia, ktoré jej mal druh dlhodobo spôsobovať. Vyšetrovateľ kriminálnej polície v Novom Meste nad Váhom preto voči 47-ročnému mužovi vzniesol obvinenie pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby. 

O prípade informovala polícia Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti. Obvinený bol už príslušníkmi zboru zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov. 

Počas vyšetrovania sa ukázalo, že muž mal svoju partnerku biť do hlavy dlaňami aj päsťami, vykrúcať jej zápästia, šklbať jej vlasy a kopať ju do hrude a do kolien. Tiež jej mal vulgárne nadávať, obviňovať ju z nevery a opakovane ju urážať.



Jeho agresívne správanie vyvrcholilo tým, že v ich spoločnom obydlí ju v nočných hodinách zhodil na zem a ťahal ju proti jej vôli z obývačky do spálne, pričom jej roztrhol tričko. Taktiež ju udieral päsťou, čím jej spôsobil mnohopočetné hematómy po celom tele a tržno-zmliaždené rany na hlave. Zranenia ženy si vyžiadali lekárske ošetrenie,“ opísali údajné konanie muža trenčianski krajskí policajti. 

Po poslednom incidente však žena mala nájsť odvahu postaviť sa mu a násilníka udala. To, že tak urobila až po dlhých rokoch, pritom podľa polícia nie je vôbec nezvyčajné. Obete domáceho násilia často trpia aj dlhé roky v tichosti a často z rôznych dôvodov taja svoju situáciu tak, že o nej nevie ani najbližšie okolie. Policajti sa preto v súvislosti s prípadom rozhodli týrané osoby verejne osloviť a povzbudiť. 

Obetiam domáceho násilia radia, aby si svoje trápenie nenechávali pre seba a niekomu sa zverili. Obete nemôžu za to, že sa ocitli v takejto situácii, no násilnícky partner si naopak žiadne ospravedlnenie nezaslúži. Nikto totiž nemá právo spôsobovať iným utrpenie. Násilie však väčšinou neprestane samo od seba a agresívny partner sa ťažko zmení. Je potrebné vyhľadať pomoc, na ktorú má obeť plné právo. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu