Jedno z najmladších miest na Slovensku oslavuje. Takto sa z Baťovian stalo Partizánske


Foto: Jedno z najmladších miest na Slovensku oslavuje. Takto sa z Baťovian stalo Partizánske Foto: archiv mesto Partizánske

Primátor mesta Partizánske Jozef Božik sa na svojich stránkach pochválil milou správou. „Dnes je tomu 85 rokov čo začala výstavba Baťových závodov a osady v rámci obce Šimonovany, ktorá v roku 1939 získala názov Baťovany a onedlho bola počtom obyvateľov väčšia ako samostná obec. A tak vznikli Baťovany, dnešné Partizánske,“ prezradil J. Božik.

Ako prvý muž obuvníckeho mesta ďalej uviedol, hoci je Partizánske mladé mesto a najmladšie v rámci prvej Česko - Slovenskej republiky, jeho história je bohatá na udalosti i osobnosti.

„Začiatok našej histórie má presný dátum 8.8.1938. Pri príležitosti 85. výročia vzniku mesta mi dovoľte, milí spoluobčania, vám a vašim rodinám, zaželať predovšetkým veľa zdravia, šťastia, Božieho požehnania a spokojnosti,“ dodal J. Božik a zároveň vyjadril vďaku všetkým, ktorí majú mesto radi a snažia sa vlastnou aktivitou, alebo povzbudením, či pozitívnym prianím, napomáhať rozvoju mesta.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu