Muž obvinený z vraždy Andrey v Dubnici nad Váhom sa mal v cele pokúsiť o samovraždu


Foto: Muž obvinený z vraždy Andrey v Dubnici nad Váhom sa mal v cele pokúsiť o samovraždu Foto: Ilustračné foto

Muž obvinený z brutálnej vraždy v Dubnici nad Váhom, pri ktorej vyhasol život 39-ročnej Andrey, sa mal vo vyšetrovacej cele pokúsiť o samovraždu. Ján M. je vo väzbe od konca júna 2023, kedy bol zadržaný bezprostredne po útoku, ktorý šokoval celé Slovensko.

Podľa portálu Aktuality.sk sa mal 36-ročný obvinený snažiť ukončiť svoj život, pričom ho našli dozorcovia. Vzhľadom k ochrane súkromia sa Väzenská a justičná stráž k prípadu bližšie nevyjadrila. 

Zbor väzenskej a justičnej stráže je oprávnený poskytovať konkrétne informácie o osobách len zákonom stanoveným orgánom a inštitúciám v rozsahu nevyhnutnom na plnenie ich úloh. Vzhľadom na to, že nedisponujeme súhlasom dotknutej osoby, nie sme oprávnení vám poskytnúť požadované informácie týkajúce sa osobnosti a súkromia fyzickej osoby,“ vysvetlila hovorkyňa Monika Kacvinská.


Hlavný podozrivý zo smrteľného útoku čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchanej surovým spôsobom a so sexuálnym motívom. Muž svoju vinu od začiatku popieral. Zosnulá žena však opakovane žiadala políciu o pomoc, pretože ju 36-ročný Ján takmer dva roky prenasledoval.

Prípad pritiahol pozornosť širšej verejnosti a polícia musela obhajovať svoj postup. Obvinený bol totiž pár mesiacov pred ohavným útokom prepustený z ochranného psychiatrického liečenia ústavným spôsobom, ktoré mu nariadil súd. Na tragédiu reagovala aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Násilie páchané na ženách nie je možné nikdy ospravedlňovať, zľahčovať ani bagatelizovať,“ vyhlásila.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu