FOTO: V rukách polície skončila dvojica dílerov. Nestalo sa tak po prvýkrát


FOTO: V rukách polície skončila dvojica dílerov. Nestalo sa tak po prvýkrát
Galéria: 6 fotiek
Foto: Polícia SR Trenčiansky kraj

Dvojica mužov si opäť poriadne zavarila. Nepoučili sa a opäť skončili v rukách polície. „Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne vzniesol obvinenie 27 - ročnému mužovi za obzvlášť závažný zločin Nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Z rovnakého trestného činu, avšak s nižšou trestnou sadzbou, obvinil aj 46 – ročného muža,“ upresnila trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Ako polícia ďalej uviedla, počas vyšetrovania bolo zistené, že 27 ročný páchateľ si minimálne od leta neoprávnene nakupoval na rôznych miestach omamné a psychotropné látky, konkrétne pervitín. „Obvinený si pervitín nakupoval pre vlastnú potrebu, ako aj za účelom ďalšej distribúcie konzumentom drog. Tohto konania sa dopustil napriek tomu, že bol za drogovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený v roku 2022,“ doplnila K. Kuzmová s tým, že po predchádzajúcej dohode so 46 ročným obvineným spoločne zakúpili 8 kubíkov tejto drogy, ktorú si mali rozdeliť. K tomu však nedošlo, ich plány zhatila polícia.

 „Páchatelia boli zadržaní vo vozidle, v ktorom boli nájdené a zaistené stopy a to sklenená fajka, prázdne injekčné striekačky a finančná hotovosť vo výške 575 eur. Taktiež polícia našla vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky, z ktorého by podľa expertízneho skúmania bolo možné pripraviť minimálne 20 jednotlivých dávok drogy spôsobilej po aplikácii ovplyvniť psychiku užívateľa,“ ozrejmila trenčianska policajná hovorkyňa.

Vyšetrovaním bolo zistené, že páchatelia po rozdelení neoprávnene predávali pervitín drogovo závislým osobám z regiónov Považskej Bystrice, Púchova a Žiliny zvyčajne za sumu 10 € za jednu dávku. „27-ročnému obvinenému, ktorý bol už v minulosti 2 krát súdne trestaný, tentoraz v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. 46- ročnému obvinenému, ktorý bol taktiež v minulosti už 2 krát súdne trestaný, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ uviedla polícia na záver.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu