Polícia si posvietila na nezodpovedných vodičov. V dvoch okresoch Trenčianskeho kraja ich zlapali až 15


Foto: Polícia si posvietila na nezodpovedných vodičov. V dvoch okresoch Trenčianskeho kraja ich zlapali až 15 Foto: Polícia SR Trenčiansky kraj

Trenčianska polícia na svojich stránkach informovala , že v uplynulom týždni  sa im podarilo zlapať až 15 nezodpovedných vodičov. Ako polícia ďalej uviedla, tí riskovali nielen svoj život, ale aj život ostatných účastníkov cestnej premávky.

V pondelok pri dychovej skúške cyklistovi v púchovskom okrese namerali až 1 promile. O deň neskôr sa v susednom považskobystrickom okrese odmietol podrobiť dychovej skúške vodič s udeleným zákazom.

V stredu policajná hliadka zastavila v považskobystrickom okrese jedného vodiča pod vplyvom drog, ďalší sa podľa vyjadrenia polície odmietol podrobiť vyšetreniu a policajti zistila aj alkohol u cyklistu.


Rovnaká situácia sa opäť opakovala aj vo štvrtok v púchovskom okrese, kde jeden vodič motorového vozidla nafúkal 2,33 promile, druhý odmietol dychovú skúšku vykonať a v piatok tam až trojica cyklistov jazdila pod vplyvom alkoholu.

Rovnako to bolo aj počas víkendu. V sobotu boli v považskobystrickom aj púchovskom okrese zistený cyklista pod vplyvom alkoholu a vodič vozidla, ktorý nafúkal 2,17 promile. V nedeľu si po považkobystrických cestách jazdil vodič vozidla pod vplyvom drog, ďalší javil známky ich požitia, ale vyšetreniu sa odmietol podrobiť.

„Navyše bol zistený aj cyklista pod vplyvom alkoholu. Na jeden týždeň v roku a len v dvoch okresoch je to naozaj veľa! Čo sa týka alkoholu a drog za volantom, budeme postihovať každého vodiča, ktorého zistíme,“ upozornila polícia  a apelovala na účastníkov cestnej premávky, aby sa správali zodpovedne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu