FOTO: Čaká obec na Považí nárast prírastkov? Zlietli sa tam bociany snáď z celého kraja


FOTO: Čaká obec na Považí nárast prírastkov? Zlietli sa tam bociany snáď z celého kraja
Galéria: 4 fotky
Foto: archív Bociany v Bošáci

Čaká obec Bošácu novorodenecký „boom“?  Podľa počtu bocianov, ktorí sa tam zlietli., by to tak mohlo byť. Kým pred piatimi rokmi podľa miestnych obyvateľov bolo v obci iba jedno hniezdo, dnes ich je tam sedem.

Tešíme sa z nich. Sledujeme ich každý deň, je to úžasné, že sa ich tu toľko zišlo. Ktovie či sa aj naša obec rozrastie. Niektorí dokonca hovoria svojim manželkám aby sa na ne nepozerali, aby k nim bocian náhodou nezavítal,“ prezradila s úsmevom obyvateľka obce.

Dvojicu bocianov miestni dokonca pomenovali. Volajú sa Elza a Oliver. Tento rok sa im podarilo odchovať až 4 mláďatá. „Je to krásne, že všetky prežili, prajem im krásny život a úspešný let, nech ich vietor zaveje kamkoľvek,” doplnila obyvateľka obce s tým, že dúfa aj v ich šťastný návrat budúci rok.

Ako uviedla stránka o bocianoch v Bošáci,  tie si ale hlavu s roznášaním bábätiek už nelámu, sú pripravené na odchod. „Čas trávia mimo hniezda, vyhľadávajú veľké strechy. Skúšajú letové manévre, dokonca ich už chodia navštevovať kamaráti a cvičia skupinové lety. Unáša ich prúd vysoko do neba a je to parádny pohľad. Cesta do diaľav ich volá, tak dovidenia kamaráti,“ uverejnila stránka Bociany v Bošáci s tým, že možno práve vďaka krúžkom tých „bošáckych bocianov“ niekde spoznajú.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu