Skvelá práca policajných vyjednávačov. Po hodine sa im vzdal nebezpečný páchateľ


Foto: Skvelá práca policajných vyjednávačov. Po hodine sa im vzdal nebezpečný páchateľ Foto: Marián Michalko

Dráma ako z akčného filmu sa odohrala v  myjavskom okrese. Na zadržanie nebezpečného páchateľa boli nasadení „kukláči“ aj policajní vyjednávači. Aj vďaka ich profesionálnemu výkonu nedošlo k väčšej tragédii a v rukách mužov zákona bez ujmy na zdraví skončil niekoľkokrát súdne trestaný páchateľ. 

68-ročného muža policajti obvinili z prečinu Nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom Ublíženie na zdraví. Okresný súd v Novom Meste nad Váhom rozhodoval o jeho vzatí do väzby.

Podľa polície všetko začalo bezohľadnou jazdou. „Počas vyšetrovania bolo zistené, že obvinený na poli v okrese Myjava jazdil s vozidlom takým spôsobom, že ho nasmeroval proti svojmu susedovi. Ten našťastie stihol pred autom uskočiť. Potom ako obvinený zastavil, začal sa hádať s poškodeným a následne ho napadol s kladivom. Udrel ho do nohy, v dôsledku čoho spadol poškodený na zem. Obvinený však v útokoch na dolné končatiny muža neprestal, pričom opakovane kričal slová ,,už ťa zabijem“,“ opísala trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.




Ako policajná hovorkyňa ďalej uviedla, poškodenému na pomoc dobehla jeho priateľka, ktorú obvinený udrel do oblasti tváre a zobral jej dioptrické okuliare. „Poškodenému a jeho priateľke sa spoločne podarilo obvinenému kladivo z rúk vytrhnúť. Následne páchateľ nasadol do auta, pričom cez otvorené okno ešte udrel poškodenú päsťou do tváre. Potom z miesta činu na vozidle ušiel,“ pokračovala K. Kuzmová s tým, poškodeným boli útokom páchateľa spôsobené pomliaždeniny a zlomeniny.

Na miesto okamžite vyrazila polícia. „Policajti, so súhlasom prokurátora na zadržanie páchateľa, okamžite vyrazili do miesta jeho trvalého pobytu. Muž sa však pred hliadkou uzamkol v rodinnom dome so psom a odmietal komunikovať. Spolu s ním sa v dome nachádzala aj jeho priateľka,“ ozrejmila K. Kuzmová s dovetkom, že po zhodnotení situácie boli okamžite na miesto vyslaní aj príslušníci Pohotovostného policajného útvaru a policajní vyjednávači.

Po viac ako hodine sa policajnému vyjednávačovi podarilo drámu ukončiť.„Páchateľ po viac ako hodinovej komunikácii s vyjednávačom dobrovoľne odomkol rodinný dom a vyšiel von, kde bol zadržaný a eskortovaný na policajné oddelenie,“ uviedla na záver trenčianska policajná hovorkyňa s tým, že poverený príslušník spracoval na obvineného podnet na podanie návrhu na jeho väzobné trestné stíhanie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu