Požiar rodinného domu v Trenčianskej Teplej likvidovalo 11 hasičov. Príčina ešte nie je známa


Foto: Požiar rodinného domu v Trenčianskej Teplej likvidovalo 11 hasičov. Príčina ešte nie je známa Foto: ilustračné

Vo štvrtok 3. augusta, krátko pred 18:30 večer bol ohlásený požiar drevenej prístavby rodinného domu na Hasičskej ulici v obci Trenčianska Teplá. Hasiči po príchode zistili, že sa požiar začína šíriť aj na dom.

Záchranári skontrolovali zdravotný stav majiteľky, ktorej poskytli predlekársku prvú pomoc a ošetrenie. „Súčasne druhá skupina hasičov zahájila hasebné práce, počas ktorých boli celkovo nasadené štyri hasebné prúdy,“ spresňuje Marián Petrík z trenčianskeho krajského riaditeľstva hasičov.

Po lokalizácii požiaru a ochladení okolia požiariska hasiči rozoberali strešnú konštrukciu prístavby, ako aj časť strechy rodinného domu a pomocou termovíznych kamier vyhľadávali a postupne likvidovali skryté lokálne ohniská. 

„Po likvidácii požiaru, krátko po pol desiatej hodine večer bol vykonaný záverečný monitoring požiariska, po čom bolo miesto udalosti odovzdané príslušníkom polície a zisťovateľovi príčin vzniku požiarov. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ uviedol Marián Petrík. 

Na mieste udalosti zasahovalo 11 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Trenčína a Dubnice nad Váhom s piatimi zásahovými vozidlami. Asistovali im aj dobrovoľní hasiči z Trenčianskej Teplej.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu